Gould amandina

színek trubadúrjaA Gould amandina talán a legpompásabb pintyféle. Lélegzetelállító színekben pompázik, ennél jobban és szebben aligha lehetne kifesteni egy madarat. Amilyen színes, olyan kedves, békés természetű madár. Se a társaival, se más madárfajokkal nem veszekszik. Könnyen barátkozik, bizalmas, derűs és nyugodt. Mintha tudná, bármi történjen is, ő marad a világ legszebb madara. Ugyanakkor kicsit kényes, a többi madárnál könnyebben betegszik meg, és költeni is nehezebben költ. Nagyon szereti a meleget, nem csoda, hisz csakúgy mint a zebrapinty, őshazája Ausztrália. És ha a szépségük nem volna elég, a frissen kikelt fiókák csőrtövén apró, azúrkék, szinte világító testek vannak, hogy a szülők a borsónyi fiókákat könnyebben etethessék.

 

Itt egy auszráliai felvétel, ahol inni gyülekeznek. Más ausztráliai díszpintyek is felbukkannak a felvételen (például gyöngyös asztrildok), de a sok olajzöld madárka szintén Gould amandina. A fiatalok ugyanis életük első néhány hónapjában ilyen kis szürkés-zöldes, jellegtelen madárkák, hogy aztán az első vedlés után ők is a szüleikhez hasonló tollruhában pompázzanak.

Ez a felvétel pedig egy a miénkéhez hasonló röpdében készült. Itt is felbukkannak más fajok. Jól láthatod, hogy mint oly sok madár, a Gould amandina is él-hal egy kiadó fürdőzésért. A madarakra egyébként is jellemző, hogy igen sokat adnak arra, hogy rendben tartsák magukat.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes