kanári

v citrom 1A kanáriért csak rajongani lehet. Órákig mesélhetnénk arról, mennyi de mennyi jó tulajdonsága van. Egyrészt nagyon szép, és a zebrapintyhez hasonlóan ezernyi színváltozata létezik. Másrészt csodálatos az éneke, ezért is lett az egész világon rendkívül népszerű. Hihetetlenül okos, gyorsan alkalmazkodik, ha valami megváltozik körülötte, gyorsan feltalálja magát. Olyannyira igaz ez, hogy a madárházban a kevésbé találékony, félénkebb madarak folyton őket lesik, hogy megtudják mikor mit kell csinálni. És ne higgyétek, hogy minden kanári egyforma. Ahány kanárival együtt dolgoztunk eddig – ez körülbelül 200 kanárit jelent 10 év alatt – mindegyik személyiség volt. A képen látható Citrom például az a fajta fiú volt, aki a nagy őt keresi, és véletlenül sem bonyolódik bele futókalandokba addig, míg az igazit meg nem találja. Ha kell vár rá, keresi évekig. Mi történik ha egy kanári igazi párra, nem túlzás ezt állítani: szerelemre talál? Akkor jön a lényeg! A kanári családi élete csodálatos. A hímek bámulatos odaadással imádják párjukat, a tojók pedig lenyűgöző munkabírással és türelemmel gondozzák a fiókákat. Aki nem ismeri a kanárit, egy jelentős részt nem ismer a világból.  

Ezen a felvételen bepillanthattok egy pár életébe. A sárga madár az anya (ő egy ritkább, úgynevezett kontyos formához tartozik), a szürke-fehér pedig az apa. Figyeljétek meg: az apa, hazaérve először az imádott párt, a lányt eteti meg. Aztán az anyuka az apától kapott eleséget szétosztja a fiókák között.

 

Ha pedig az énekére vagytok kíváncsiak, nézzétek ezt a felvételt. A kanári olyan gyönyörűen énekel, hogy komoly nemzetközi énekversenyeket rendeznek a számára. Az ilyen versenyeken gyakran több ezer madár méri össze az énektudását.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes